top of page

Historien vår

HÅLOGALANDKATTEN! 

(Tidligere Harstad Rasekattkattklubb)

 

Harstad Rasekattklubb (HARAK) ble stiftet i 1986 og er medlem av Norske Rasekattklubbers Riksforbund (NRR) som igjen er tilsluttet Fédération Internationale Féline (FIFe). FIFe ble stiftet i Frankrike i 1932 og er i dag et stort internasjonalt forbund med medlemsland over hele verden. I flere år har medlemmene i klubben følt at navnet ”Rasekattklubb” kunne være med på å utelukke en del medlemmer med huskatter. Dessuten dekker klubben et mye større geografisk område enn Harstad. Derav vårt nye navn; HÅLOGALANDKATTEN.

I stressende tider er det et behov for å kunne konsentrere om de nære ting, og da er det å ha kjæledyr en fin måte å koble av på. Det er flere undersøkelser som viser at de som holder kjæledyr, spesielt katt og hund, har større mulighet til å forebygge sykdommer som for eksempel hjertetrøbbel. Det er også fastslått at barn som omgås dyr i det daglige, utvikler omsorgsevnen sin.

Vi merker en økning i interessen for katt som husdyr og venn. Det kan ha mange årsaker, men vi får vår del tror at det blant annet er fordi katten er et forholdsvis enkelt dyr å leve med. Den er vakker, renslig og ikke minst skaper den kontakt gjennom aktiviteter som for eksempel katteutstilling og oppdrett.

Mange med interesse for katt savner kontakt med likesinnede. Som medlem i en katteklubb, vil du få den informasjon du er ute etter. En klubb har den unike egenskapen at den knytter mennesker sammen på en uhøytidelig måte. Mennesker som ellers ikke ville ha snakket med hverandre, får god kontakt gjennom sin felles interesse – nemlig kattene. Livet blir litt rikere på den måten. Har man problemer, er det alltid noen som har forslag til løsning. Mange har forskjellige synspunkter, som gjennom diskusjon, kan bidra med å hjelpe deg.

Et godt nettverk er gull verdt når du skal kjøpe eller selge katter, og når du jobber med avlsarbeidet, men også for de som har huskatter. Alle kan vi sitte med spørsmål om litt av hvert. Da er det jo godt å vite at man har noen man kan spørre.

All aktivitet i HÅLKA, fra oppdrett til utstillinger, følger regler bestemt av FIFe og NRR. I tillegg til dette har klubben sine egne vedtekter som regulerer de lokale forhold.

I vår klubb er både rasekatter og huskatter like velkomne. Gjennom klubbmedlemskapet får man mulighet til å stille ut katter, drive oppdrett og motta informasjon om kattens særpreg, fôring, helse etc.

Som hovedmedlem vil du foruten informasjon fra klubben, også motta Aristokatt 4 gang i året. Som støttemedlem vil du ikke får Aristokatt.

Hålogalandkatten arrangerer internasjonale katteutstillinger. De siste årene har vi også arrangert kattevisning på høsten. Der kan alle komme og vise fram kattene sine. Snakke med besøkende og andre katte eiere.

Vi holder medlemsmøter annen hver måned der vi tar for oss utstilling, pelsstell, genetikk, de forskjellige rasene og lignende.

Etter hvert håper vi at denne klubben vil være til nytte for både deg og andre katteglade, men samtidig understreker vi at klubben bestandig trenger nyverving. Leter du etter din første katt, må du gjerne ta kontakt med oss. Her finner du kanskje noen som kan hjelpe deg i din søking. For det er ikke lett å finne fram i jungelen av katteraser og oppdrettere. Vi vet jo også om flere som har eller venter kull på sine katter. Det være seg rasekatt eller huskatt.

Dyrebutikken v/ Sjøkanten Senter gir alle medlemmer i Hålogalandkatten tilbud på mye av det du trenger til en katt, mot at vi viser gyldig medlemskort. Spør i butikken om hva som er på katteklubb priser.

Klubben har egen Web side Adressen dit er: www.halogalandkatten.no Her vil du finne nyttig informasjon om klubben.

Målet med klubben er å knytte katteeiere sammen!

Vi har som mål å bedre kattenes vilkår og å høyne statusen på våre firbeinte venner!

Vi håper du vil bli med oss!


Velkommen som medlem i Hålogalandskatten!

bottom of page